Koju glinu da izaberemo, upotreba, na koji način i protiv kojih bolesti?

Glinu kupujemo u prodavnicama zdrave hrane ili apotekama.

Ona se proizvodi u granulama ili u finom prahu. Iz nje mora da bude odstranjen pesak i ne sme da ”škripi” pod zubima. Njene boje mogu da budu različite: zelena, crvena, žuta, siva, bela. Ja uzimam zelenu glinu, jer mislim da je najaktivnija. I vi možete početi s njom dajući joj prednost. Ako kasnije budete smatrali da ona ne deluje dovoljno efikasno i brzo, pokušajte sa nekom drugom, dok ne otkrijete onu koja će vam najbolje odgovarati. Počnite tako, ”napipavajući”, jer ne treba zaboraviti da jedna glina može dati spektakularne rezultate u jednom slučaju, a da se pokaže potpuno neaktivna u drugom. U stvari, ona uvek deluje, ali u različitom ritmu, što opet sve zavisi od stepena afiniteta koji vezuje ovu prirodnu supstancu sa osobom koja je upotrebljava. Uostalom, treba da znate i to da će izlečenje glinom biti ubrzano ako se lečenju doda i zdrava, biološka ishrana.

2i

Glina se upotrebljava unošenjem (pije se pomešana sa vodom) ili spolja (stavlja se u obliku kataplazmi, obloga ili zavoja).

Kontraindikacije u lečenju glinom su veoma retke.

Ako pri upotrebi gline dodje do zatvora, to je zato što ona eliminiše drenirajući ka crevima, velike količine otpadnih materija koje su u vama bile nagomilane. Ovaj problem će biti lako rešen jednim laksativnim čajem od lekovitog bilja. Ako glina povisi vaš krvni pritisak, to je zbog toga što veoma obogaćuje krv. Da biste izbegli tu nelagodnost, ne mešajte glinu u vodi, pijte samo vodu, a glinu ostavite na dnu čaše.

Ako vas glina razdražuje ili uzrujava, znajte da je to samo jedan oblik nervoze za koji niste znali. U tom slučaju, smanjite učestalost kataplazmi ili vode s glinom, da bi se vaš organizam postepeno navikavao na njeno dejstvo. U slučaju ozbiljne bolesti ili visoke temperature (i kod odraslih i kod dece) stavite odmah podeblju kataplazmu od gline na donji deo stomaka, to će smiriti i ukočiti žestoke reakcije organizma omogućavajući da se mirnije preduzme lečenje.

Glina u internom lečenju

Već smo videli da glina upija, drenira i zatim eliminiše nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Ona je antitoksična, pojačava odbrambeni mehanizam organizma i bori se protiv bolesti koje su nastale kao posledica njegove oslabljenosti. Pomaže stvaranju imuniteta protiv napada raznih bolesti, poboljšava crevnu floru, oživljava ćelije, pomaže zarašćivanju rana, uspostavlja radioaktivnu ravnotežu u organizmu i leči od neprijatnog znojenja. Ali da bi se sva ova lekovita dejstva realizovala, treba, takođe, znati ispravno pripremanje gline.

glinawiki

Pripremanje. Voda s glinom se priprema nekoliko časova pre nego što ćemo je piti, ako je mogućno i dan pre. Koristite čašu od debelog stakla jer glina može kat-kad razbiti čašu ako je tanka. Kašika mora biti drvena, a ne od metala ili plastike. U pola čaše dodajte jednu kafenu kašičicu gline (to je sve: ne treba mešati, glina će se sama rastopiti u vodi). To je normalna doza. Međutim ako patite od teških stomačnih poremećaja ili drugih problema, a primenjujete lečenje glinom, piti dve do tri kašičice dnevno.

Lečenje. Ujutru, na prazan stomak ili pola sata posle jela, promešajte tečnost(drvenom kašikom) i pijte. U toku prve dve nedelje lečenja, pijte samo vodu, glinu ostavite na dnu čaše. Tako će se vaš organizam navikavati na ovaj čarobni lek. Kad prođe prva nedelja, izmešajte glinu u vodi i popijte sve do dna.

Prolazeći kroz vaš organizam, ovaj lek će pokupiti sve bolesne supstance pre nego što ih bude eliminisao. Ako se jave problemi zatvora (retki), pijte samo vodu i podelite dozu od jedne kafene kašičice na tri dela: jedan deo ujutro na prazan stomak, drugi pred ručak i teći pred večeru. Ako ovakav način uzimanja ne otkloni zatvor, uzmite čaj za pročišćavanje od lekovitog bilja.

Između jela pijte mnogo vode, da biste eliminisali najveći deo otpadaka.

Koliko dugo traje lečenje glinom?

Lečite se vodom sa glinom tri nedelje. Zatim prestanite jednu nedelju, pa nastavite lečenje sledeće tri nedelje. Koristite ovu kuru četiri puta godišnje, kad se smenjuju godišnja doba i kad vaš organizam najviše trpi.

 

glina_400x0

Moje iskustvo

Primena gline je zaista veoma široka, ja je lično koristim interno na smenu godišnjih doba i za probleme na koži – ekcem, problem koji sam pomenula na početku teksta. Dugo sam se zavaravala, pa sam koristila sivu glinu za ekcem interno, koja nakon nekog dužeg vremena nije pokazivala značajne rezultate, pomagala je da jedan deo ekcema nestane, ali za preostali deo je pomogla samo protiv svraba. Tako da prešavši na zelenu glinu, uverila sam se u njenu potpunu moć i aktivnost, tako da je za mene najbolja zelena, kao što već i piše Rika u prethodnom tekstu.

Lečenje ekcema sam započela sledećim tokom: Svakog jutra pila sam vodu s glinom pripremljenu dan ranije (tri nedelje, potom nedelju dana pauza, pa zatim opet tri nedelje). Pila sam čaj od lekovitog bilja za čišćenje i pročišćavanje krvi deset dana (za koji ću recept napisati u nekom od sledećih postova). Stavljala sam na mesta sa ekcemom male slojeve smeše od gline, ostavila da se suše na vazduhu, potom je najbolje oprati slanom vodom sa nerafinisanom morskom solju, pošto nisam bila u mogućnosti da uvek nju primenjujem, videla sam promene i bez ispiranja njome, ali najbolje je ako ste u mogućnosti da koristite njene blagodeti. Ako patite od stalnog i jakog svraba, stavljajte na kožu pomadu jednakih delova finog praha gline i bademovog ili maslinovog ulja. S vremena na vreme, premazivala sam kožu sa polovinom limuna. Sve to po Rikinim savetima.

Danas se osećam mnogo bolje, sa regenerisanim ćelijama, sa 10kg manje, na putu do potpunog izlečenja od ekcema, sa pozitivnim mislima i većim stepenom poznavanja sebe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s